Eloa vanhassa hirsitalossa maalla, talon ja pihan laittoa sekä lapsiperheen jokapäiväistä elämää

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Keittiössä kukkii...

Nyt nimittäin juhannusruusu.
Tapetiksi halusin jonkun 1920-luvun tyylisen ja Tapettitalosta löytyikin sopiva. Tapetti on siis Ritva Kronlundin Juhannusruusu.




 Olen tosi tyytyväinen. Yksi rulla piti vaihtaa, koska siinä oli tuota keltaista väriä levinnyt vähän muuallekin kuin oli tarkoitus. No vaihto sujui kivuttomasti ja loppujen lopuksi vaihdettu rulla jäi käyttämättä, koska kaksi rullaa riitti. Isäntä kehui helposti tapetoitavaksi vaikka paperitapettia onkin, laadukkaan oloista.


Tässä tämä lattiaprojekti. Isäni toi hiomakoneen, mutta en tullut toimeen sen kanssa. :)
Joten hioin koko lattian käsin. Taas tuli kulutettua kaikki Aarren päiväuniajat tällä kertaa lattian parissa ja kyllä siihen tunteja kuluikin. Mussa taitaa asua kuitenkin pieni perfektionisti, enkä koskaan mene sieltä mistä aita on matalin.
Lattiasta hiottiin siis vain vanha maalipinta rikki.
Sen jälkeen imurointia ja kevyt pölyjen pesu.


Lattiamaaliksi valikoitui Uulan puulattiamaali. Yllättävän peittävää tavaraa, yhden maalauskerran jälkeen näytti jo tuolta kuin viimeisessä kuvassa. Toinen kerros maalattiin viikon päästä tosta.
Maalin haju on melkoinen, mutta kyllä sen nyt kestää.



Nyt toivotaan, että maali pysyy ja yritetään varjella sitä kolhuilta. Jep, katsotaan vaan miten kauan sitä jaksaa vahdata ja joku kaunis päivä tuo pieni korjaaja onkin vähän korjaillut ja lyönyt tusina naulaa lattiaan pystyyn.
Noh, elämä on. :)

Nykyhetkessä keittiö on jo viittä vaille valmis. Ne listat. Ja pari muuta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti